1- دانشگاه محقق اردبیلی 2- دانشگاه محقق اردبیلی ، p.porzoor@gmail.com 3- دانشگاه سلمان فارسی کازرون،شیراز
چکیده: (14988 مشاهده)
زمینه و هدف: رضایت زناشویی از جمله عوامل مرتبط با سلامت روان و استرس شغلی پرستاران است. پژوهش حاضر با هدف تعیین نقش بهزیستی معنوی و پایبندی مذهبی در پیش بینی رضامندی زناشویی پرستاران صورت گرفته است.
روش بررسی: در این مطالعه توصیفی تحلیلی، 176 نفر از پرستاران شاغل در بیمارستان های اردبیل در سال 93 به صورت نمونهگیری خوشهای چند مرحله ای انتخاب شدند. برای جمع آوری دادهها از پرسشنامه های بهزیستی معنوی پالوتزیان و الیسون، پایبندی مذهبی و رضامندی زناشویی بر اساس معیارهای اسلامی استفاده شد. دادههای بهدستآمده با آزمون ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون همزمان مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها: بین پایبندی مذهبی و بهزیستی معنوی با رضامندی زناشویی رابطه مثبت و معناداری وجود داشت. همچنین نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که 3/32 درصد رضامندی زناشویی پرستاران، براساس پایبندی مذهبی و بهزیستی معنوی قابل تبیین است (001/0P<).
نتیجه گیری: یافته های این پژوهش بیانگر آن است که پایبندی به مذهب و معنویت منجر به افزایش خشنودی زناشویی می شود. بنابراین با استمداد از معنویت و اتخاذ سبک زندگی اسلامی می توان از تعارضات و نارضایتی های زناشویی و اثرات منفی آن بر زندگی زوجین جلوگیری نمود و از رضایت بیشتری در زندگی زناشویی برخوردار شد.
Narimani M, Porzoor P, Atadokht A, Abbasi M. The role of spiritual well-being and Religious Adherence in predicting marital satisfaction among nurses . Journal of Clinical Nursing and Midwifery 2015; 4 (2) :1-10 URL: http://78.39.35.47/article-1-217-fa.html
نریمانی محمد، پرزور پرویز، عطادخت اکبر، عباسی مسلم. نقش بهزیستی معنوی و پایبندی مذهبی در پیش بینی رضامندی زناشویی پرستاران. مجله بالینی پرستاری و مامایی 1394; 4 (2) :10-1