2گروه پرستاری، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران ، alhani_f@modares.ac.ir
چکیده: (14787 مشاهده)
زمینه و هدف: علیرغم توافق جهانی در خصوص اهمیت مشارکت خانواده در مراقبت، معنای آن دچار ابهام است. در مطالعه حاضر، محقق به تعیین تأثیر بکارگیری مدل مشارکت پرستار-والد بر میزان رضایت مادران از مراقبت پرداخته است.
روش بررسی: مطالعه حاضر از نوع مداخلهای با طراحی تحقیق نیمه تجربی دو گروهی بود که در مرکز طبی کودکان تهران انجام گرفت. ابتدا در یک دوره 3 ماهه 30 کودک سن مدرسه مبتلا به بیماری مزمن گوارشی و روماتیسمی بستری در بیمارستان و مادران آنان به عنوان گروه کنترل (دریافت کننده مراقبت روتین) وارد مطالعه شدند. نمونهگیری در دو مقطع زمانی 3 ماهه صورت گرفت. در مدت زمان پژوهش تمامی نمونه-هایی که معیارهای ورود به مطالعه را داشتند، وارد مطالعه گردیدند. پس از اتمام نمونهگیری مرحله کنترل (تعداد نمونه: 30 نفر)، مشارکت مدیریت شده پرستار- والد در بخش به اجرا گذاشته شد. پس از گذشت دو هفته از شروع اجرای مدل، 25 کودک بستری و مادران آنها به عنوان گروه آزمون وارد مطالعه گردیدند. رضایت مادران هر دو گروه نیز با استفاده از پرسشنامه رضایت از مراقبت تدوین شده توسط پژوهشگر در هنگام ترخیص مورد ارزشیابی قرار گرفت.
یافتهها: یافتههای پژوهش نشان داد که میانگین رضایت کلی مادران از مراقبت پرستاری در گروه آزمون (8/10±24/80) به طور معنی داری از گروه کنترل (8 ±7/20) بیشتر است (001/0>P). همچنین میانگین رضایت مادران در پنج حیطه اطلاع رسانی، ارتباطات، مهارتهای بالینی، عاطفی و مشارکت خانواده به تفکیک در گروه آزمون بطور معنی داری بیشتر از گروه کنترل است (001/0>P).
نتیجه گیری: یافته های نهایی این پژوهش حاکی از آن است که مشارکت مدیریت شده پرستار- والد می-تواند جهت افزایش رضایت مادران از مراقبت مورد استفاده قرار گیرد.
Aein F, Frouzandeh N, Mohammadi I, Alhani F. The effect of Nurse-parent collaboration Model on mother's satisfaction. Journal of Clinical Nursing and Midwifery. 2012; 1 (1) :42-51 URL: http://jcnm.skums.ac.ir/article-1-45-fa.html
آئین فرشته، فروزنده نسرین، محمدی عیسی، الحانی فاطمه. بررسی تاثیر مشارکت مدیریت شده پرستار- والد بر میزان رضایت مادران از مراقبت کودکان مبتلا به بیماری مزمن. مجله بالینی پرستاری و مامایی. 1391; 1 (1) :42-51